podologisch onderzoek

1. ANAMNESE

Het podologisch onderzoek start telkens met een vraaggesprek. Hierbij wordt zoveel mogelijk informatie verzameld over de klacht(en) en de medische voorgeschiedenis.

Podoloog Merelbeke

2. SCHOENINSPECTIE

Hierbij worden de schoenen nagekeken, zowel de dagdagelijkse als deze voor het sporten en werken. Wist u dat ook schoenen een oorzaak of aandeel kunnen hebben in de klachten?

3. PODOLOGISCH ONDERZOEK

Hierin wordt eerst een klinisch onderzoek gedaan. Er worden spierlengte- en spierkrachttesten gedaan. Te korte of te zwakke spieren kunnen vaak de basis vormen van bepaalde klachten.
Daarna volgt het biomechanisch onderzoek. We gaan de bewegingsmogelijkheid na van de voet, enkel, knie en heup

podoloog merelbeke

4. GANG-/LOOPANALYSE

Dit is het dynamisch gedeelte van het onderzoek. Aan de hand van een high speed camera kunnen de bewegingen van de voet, enkel, knie, heup en zelfs de rug in kaart gebracht worden tijdens het stappen en lopen.
Ook wordt er een statisch en dynamisch onderzoek uitgevoerd op de drukplaat. Deze kan ons zoveel meer vertellen over drukverdeling, balans en (over)drukzones.

podoloog merelbeke steunzolen

5. RESULTATEN EN BEHANDELPLAN

Telkens worden de resultaten van het onderzoek meegedeeld en zal er in samenspraak met de patiƫnt een behandelplan besproken worden.